TIPS | Bagaimana untuk hamil

on Monday, February 3, 2014

Assalamualaikumm

hyeee..Jaja kembali selepas beberapa hari mabuk :p

ingatkan dah okay once i deal dengan blog nie..rupa2nya mabuk datang lagi selepas Jaja update entry INI few days ago. login blogspot je rasa nak pitam. pelik betul.....

Allahu Yusahhil Li.semoga Allah permudahkan urusan Jaja dan kita2 semua... semangat harinie nak update entry as i promised before.

 *************

Back to the topic, bagaimana untuk hamil.

setiap orang ada pilihan masing2..ada teknik, rawatan dan berbagai lagi. but i choose to consume SHAKLEE! sebab Jaja ada buat banyak study dan membaca mengenai nutrition, pengambilan nutrisi yang betul memeungkinkansebarang kebarangkalian! cewah :)

dalam kes Jaja, setelah Jaja consult dengan doktor, buat checkup yang sepatutnya, jaja dah pastikan yang Jaja TIADA masalah untuk hamil, barulah Jaja try consume SHAKLEE. niat di hati, walaupun belum sampai rezeki aku, aku redho.. asalkan badan sihat dan semestinya mahu sihat dengan SHAKLEE!! :)

Jika kawan-kawan semua ada masalah ketakstabilan hormon, period tidak teratur, SHAKLEE boleh membantu dengan izin-NYA. 

ini namanya usaha, kalau tak usaha, bagaimana kita nak berjaya. kan.. :)



Zink memberi kesan terhadap pelbagai hormon termasuklah hormon seksual, hormone tiroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostat dan tiroid yang tidak aktif . Kekurangan zink juga dikatakan antara sebab kemandulan. Istilah yang digunakan adalah “Below the level of technical sterility”  bermaksud ‘di bawah paras kesuburan’. Ia mempengaruhi bilangan sperma (sperm count) dan pergerakan sperma (sperm motility). Justeru, zink ini memang penting untuk meningkatkan kesuburan.

2) Vitalea 
Pengambilan Vitalea adalah bagi memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan dapat dipenuhi. Kebiasaanya, pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak fakto dan kekangan. Uniknya, Vitalea atau multivitamin Shaklee mengandungi formula iron yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Complex
Memainkan peranan paling penting bagi mengelakkan kemurungan (anti-stress) dan membantu untuk menstabilkan hormon. Vitamin B Complex Shaklee ini turut mengandungi Asid Folik dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vitamin E 
Vitamin E membantu meningkatkan hormon seks sama ada untuk  lelaki mahupun wanita. Keunikan Vitamin E Shaklee adalah kerana ianya turut mengandungi silenium berbanding lambakan Vitamin E lain di pasaran yang dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

5) GLA Complex
Berperanan membantu mengatasi masalah haid tidak yang teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Lebih baik dari Primrose Oil.

6) Alfalfa Complex
Alfalfa ini turut dikenali sebagai vitamin cinta. Ia membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri kerana fungsinya seperti herba Kacip Fatimah.

Tips lain yang sebaiknya diamalkan

  • banyakkan berdoa, sungguh2 doa yer
  • bersenam twice a week
  • sentiasa tenangkan jiwa
  • kekalkan pengambilan vitamin secara konsisten, Insya Allah.. Allah Maha Mendengar & Melihat. DIA sahaja tempat kita mengadu dan memohon pertolongan, segala ikhtiar dan doa kita pasti Dia Tunaikan.. cuma cepat atau lambat :)
nak promot siket :p


Jaja juga buat COD sekitar Pontian-JB. Jaja sudah merasai kebaikan SHAKLEE...kamu juga boleh mencuba! InsyaAllah.. ada kesannya :)
Ranking: 5

{ 0 Comments... read them below or add one }

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO