Mengapa Harus Grand Livina??

on Sunday, September 30, 2012

Bismillahirrahmanirrahim

Jaja tak berapa tahu nak cakap pasal kereta.. but the facts were there. kalau tak tepat boleh gugel sendiri :)

ada satu spesis tunggakan di dunia, namanya Grand Livina. for the new version at this era's that the sticker of impul was just sticked on the boob.woha! tak la.. nama impul sebab ada ciri ciri sporty sikit..hewhewhew



mengapa memilih grand livina??

1. ciri-ciri keselamatan yang bagus as compared to others. which has ABS (Anti-lock) in it's break system. kalau perempuan jenis serabut tak tentu pasal yang memandu, insyaAllah.. kawalan kereta dengan break akan lebih selamat.

2. Sebab besar, luas, compact lantas sedap dipandu. bila drive rasa macam tak memandu pon. relax seperti sedang sedap-sedap duduk di dalam kapal torbang. melampau metafora tu jaja 

3. Sebab body yang cantik. the gorgeous body kit. kecantikan tu sebenarnya subjektif. macam jaja, jaja rasa jaja tak cantik, tapi suami kata jaja cantik. erk. iklan semata-mata.




in fact, masing masing ada cita rasa sendiri terhadap motokar pilihannya. tapi bagi kami suami isteri, the grand livina has the best looking revision la.. nampak sportier and sleeker than another MPVs. interior color juga cool..cantek.

4. Sebab penguasaan memandu yang best, Jaja pernah memandu kereta MPV pelbagai jenis. seperti alza, ezora, avanza dan serina. alphard je belum pernah. of course la semua tu bukan kereta haku.

Tapi memandu grand livina, suspension setup is slightly solid and the car handling optimised with less body and pitch at every speed. rasa padat.

6. Sebab kereta best, jalan jauh rasa best. maklum lah.. kami bakal merentasi lebuhraya utara selatan yang panjaaaang... johor-kedah

7. Sebab kereta luas, semua benda boleh diangkut sama. suami pattern suka bawak adik beradik yang ramai. suka bawak barang yang banyak. mak jaja pula pattern suka bekalkan makanan kerepek kuih muih bagai yang banyak. sepadanlah mereka berdua. :p

8. Sebab suami suka, jaja juga suka. ehh.. mula mula, yang berlaku adalah gurauan semata-mata:

"sayang, kalau ada rezeki nak beli kereta apa?"

"grand livina" (spontan. tak terfikir langsung mampu beli grand livina)

"tuudiaa...tak dak yang lagi mahai ka.." 

"hehe..tak la..main main je.."

kemudian, gurauan jaja diambli serious oleh suami. kata suami, takde MPV yang lebih okay dari grand livina setakat harini.

9. Sebab suami sayang isteri

"sayang, nak grand livina warna apa??"

"kelabu"


"okay.."


"erk! abang, biaq betui??" 


"betui la.. i love you"

"err.. lllovee yyouu tooo.." (ketaq bibir)

"tapi nanti nombor plat kedah nohh.."

"err..okay.." (sebak.baiknya laki aku nie ya Allah..)


untungla dapat suami baik hati.. thanks Allah.

"Abang, nanti sayang dapat bonus kita bayar sama-sama eh :) "

"ustaz azhar idrus kata, janji isteri tak boleh percaya.hahaha"

"abang nie :( "




Ranking: 5

{ 8 Comments... read them below or add one }

Cikgu Ma said...

perrghh!!adli nak beli grand livina...hehe...syok la hg jaja...


September 30, 2012 at 6:53 PM
MyraQhairel said...

memang best bawak livina..bila bawak kat highway..soundproof dia terasa betul..tak bising..kekadang bunyi enjin pun kita tak dgr tau....senyap jer..saya yg pattern suka bawak brg bnyk bila balik kl..huhu..yelah...Kl-JB...kekadang JB-KL- Kuala Kangsar..so livina selesa utk jalan jauuh...recomended..:)


October 1, 2012 at 12:04 PM
Embun Melati said...

betul tak leh percaya..eh?

hahaha


October 1, 2012 at 2:35 PM
Afasz said...

ayah sy pakai grand livina. tp masih bawak 2 kete kalau balik kampung di jerteh sbb barag tk muat. nak pakai box, tk cantik kata mak sy.


October 1, 2012 at 3:52 PM
ghost writer said...

moga tercapai impian, jaja. kerja keras ok.

and, taknak dapatkan buku Lelaki Separa Khayal ker sebelum dptkan grand livina? haha


October 2, 2012 at 1:28 AM
Ayie Abas said...

walau mahal...tapi tak ada yg mustahil kan? sebelum ada anak laa boleh plan nk beli macam2...tak byk keluar belanja lagi... :)


October 2, 2012 at 12:37 PM
Nora Karim said...

teringin gak nak grand livina... besar sikit...


October 13, 2012 at 12:59 PM
DEEBA ALBAJ COLLECTION said...

Syukur...boleh la says tumpang nail duk kat seat belakang yer hewhewhew :-d


October 21, 2012 at 2:35 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO