Janggut

on Monday, January 28, 2013

Bismillah

janggut. jaja suka

cuit cuit, usik usik, main main dengan janggut suami. 

suami tak pernah marah la so far.. :p

fyi suami jaja jenis berjanggut sejemput. hiks

bagi jaja janggut yang sikit sikit itu manees... kalau berjambang seram pulak tengok. 

baiklah, selain sunnah nabi memelihara janggut, ada banyak lagi fakta menarik mengenai janggut

jom baca!

✔ Janggut lelaki mengandungi hormon testosterone yang amat diperlukan untuk kesuburan wanita.

✔ Janggut boleh melindungi kelenjar sebum di bahagian muka daripada terkena acne vulgaris bacteria. Oleh sebab itu, ia dapat melindungi seseorang daripada jerawat.

✔ Menghangatkan kawasan muka dan melindungi dagu daripada bahaya.

✔ Lebih panjang dan tebal janggut seseorang itu, sepatutnya dia akan menjadi seorang yang lebih bijak.

✔ Menghindarkan daripada mendapat penyakit tekak dan gusi.

✔ Mengelak daripada mendapat kebanyakan penyakit yang berkaitan dengan sisterm pernafasan seperti asma.

✔ Memelihara muka daripada terkena bahan-bahan kimia yang merbahaya dan pencemaran udara.

i see..baru jaja tahu.. patutlah Nabi saw berjanggut.. so guys, silalah berjanggut ya! :)

ohh dengg..gamba apa jaja tempek nie..agagaga

sumber: fesbuk
Ranking: 5

{ 3 Comments... read them below or add one }

krole said...

wuahh~ byk rupanya kebaikkan berjanggut ni yew...kena pula,krole mmg mnt smpan janggut, tp selama ni yang krole tau sunah nabi s.a.w jew...thanks for the info yew wak~ sbenarnya krole pon ada plan nak bat entri sal janggut ni...so tnggu~


January 28, 2013 at 5:02 PM
محمد رازيق said...

banyk juga kebaikan janggut ni. hehe. ajik pun ada sejemput je. hehe.


January 29, 2013 at 6:14 PM
Ayie Abas said...

salam jaja :)

subhanallah...janggut jer pun begitu besar fadhilatnya kan...jadi sunnah para nabi2...

janggut ayie x sejemput..:P


January 30, 2013 at 6:19 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO