Port Dickson Trip: Blogger Jijah's wedding and Jalan-jalan

on Sunday, March 4, 2012


بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum and hye everyone

25hb yang lepas, aku ke port dickson. niat cuma satu, nak pergi ke majlis walimah blogger jijah. memang dah janji and aku akan tunaikan janji :)


Sayangnya, aku tak dapat jumpa jijah.. aku datang dua kali, still, jijah masih belum pulang dari outdoor photography session.. 
sadis jugak..sebab datang jauh2 dari johor kan.. T__T
tak apa..lain hari boleh datang lagi jumpa jijah..ye dak?
yang penting majlis jijah tetap berjalan dengan lancar dalam cuaca yang sangat okay dan cerah. :) cair bedak.memang sia-sia pakai..kikiki

jom layan sekeping dua gambar kenangan di Port dickson..
tak dapat bergambar dengan pengantin, amek gambar lauk beriyani pon jadi lahh...kikiki


ini gulai kurma daging. rasanya memang best. mula-mula confuse jugak, gulai daging ke gulai cili nie.. :p

Oleh sebab aku kesedihan tak dapat jumpa jijah..kami bertiga terus enjoy berjalanjalan sambil makan angin port dickson sampai terkopak kasut vincci. kikiki



 tengok tuu..memang teruja masuk bandar tentera darat nie..semacam ada perasaan yang asing menyelinap masuk ke sanubari ini.kehkeh


best ^__^


waa..tengok trak-trak tentera yang sangat banyak 
^__~


singgah sekejap di pantai port dickson..angin sepoi-sepoi lalu dalam cuaca yang agak terik. argghh pedulikan sunburn! kikiki


tehehehe..


bersama bestfriend... ehh berapa banyak besfren kau jaja..hehe
kalau nak tahu, aku punya raaamai sahabat baik. :)


masa nie kat rumah pengantin kita, blogger jijah.. 
mak pengantin kesian kat kami datang jauh-jauh..dia suruh berehat kat dalam rumah
sementara menunggu jijah pulang..


malangnya..jijah tak juga muncul-muncul..kami pon keluar dari rumah pengantin, nak amek lagi udara PD.. xpuas berjalan-jalan..hehe
mak jijah pesan, datang balik nanti..

then, sampai lah kami di Muzeum Tentera Darat
Oleh sebab camera xleh guna dalam muzeum, kami snap dengan segala kenderaan di ruang pameran outdoor.. 
suka tengok..nampak kebal-kebal belaka..




Tren dahulu kala..besau jugak ^__~




waaa..tengok tu..motosikal zaman awal penubuhan tentera negara kita.. :)




syok. rasa nak naik je jet tu ^__~


dengan heels pon jadikk..kekeke


muka gatai member aku ni..haha


xoxo :)



habis round muzeum, kami berpatah balik ke rumah pengantin..



kira-kira jam 6 petang plus plus..



doa tak putus..mintak-mintak laa jijah dah balik dr bergambar :)


sayangnya... pengantin belum juga pulang..sedih..
sangat sedih..
hajat xsampai
amek gamba banner je la.. T___T


takpela jijah..lainkali kita boleh jumpa lagi..
silap kak jaja tak tahu adat orang bersanding di negeri lain..cepat sungguh settle majlis dia..

pukul 3 lebih tu, caterer dah mula kemas makanan
kalau kat johor kul 5/6 pm baru habes majlis..kuikui
padan la muka kau jaja..taknak tanya orang..

salah aku..sbb lambat sampai ke rumah jijah 
:-(


psssttt...ini baru suku dari gambar yang ada. nak ikutkan hati nak letak semua gambar.. kikiki. 


Ranking: 5

{ 9 Comments... read them below or add one }

Cik Azizah said...

wuaaaaaaaaaaaaaaaaa T_T!!! kak jaja sedihnya...so sory..:( jijah mintak maaf sangat2. mungkin masa kak jaja balik tu jijah pon sampai..jijah sampai rumah pon 6 lebih..huuuu kak jaja sory! sedih terkilan sangat2..


March 4, 2012 at 12:09 PM
Saddila said...

patutlah takde gambar pengantinnya. haahaa :)


March 4, 2012 at 12:14 PM
Ayie Abas said...

jaja...tak dapat jumpa pengantin dpt mkn angin kat tepi pantai pun jadi laa...haha...

tu...pengantin dan minta maaf... :D

jaja..kalau kat tempat ayie lagi cepat habis majlis kendurinya...dlm pukul 1 atau 2 ptg kenduri dah habis..kalau org luar dtg memang masalah laa....kena tuan rumah yg hidang kan.


March 4, 2012 at 12:52 PM
^_^ Zaza Nur Iman said...

wah bestnya..o..ni la kak jaja ye..baru kenal :)


March 4, 2012 at 4:07 PM
ghost writer said...

april nanti aku akan berada di port dickson dalam tempoh berapa bulan. jadi pemandangan2 di situ akan menjadi familiar dengan aku nanti.

kat museum tuh, try lar masuk dalam terowong bawah tanahnya. :)


March 5, 2012 at 7:53 PM
Mohd Norafzal said...

hahaha tak dapek nak gmbo ngn jijah..ngan kete kebal pon jadiiikkk kahkahkah :D


March 7, 2012 at 12:29 PM
Arra Ahmad said...

buat outdoor photography sendiri..hihi


March 8, 2012 at 7:34 PM
MiSs ZaRRa said...

jaja...awat x singah umah akak ~~!! dekat sdh tu dgn PD.45 minit jer....huwaaa... he3 he3...


March 8, 2012 at 7:50 PM
gnesop said...

kecian plak baca cerita nih.. hehehe


March 8, 2012 at 10:21 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO