Iklan bahaya merokok

on Tuesday, February 21, 2012


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum and hye everyone..

MEROKOK Bukan Amalan ISLAM... Nak Tahu Kenapa?
Sebabnya :


✔ Mana ada orang hisap rokok bermula dgn BISMILLAH..!


✔ Mana ada selepas habis merokok ucap ALHAMDULILLAH..!

✔ Menyalakan api adalah kesukaan SYAITAN...!

✔ Membazir adalah amalan SYAITAN...!

✔ Merosakkan kesihatan diri, ditegah ISLAM...!




pssttt..gegel2 di luar sana terlalu hinginkan future husband yang tidak merokok..tapi yang bestnya, yang gegel sekalian taknak tu laa yang dia dapat. =.="


psssstt lagi..kadang-kadang kan..aku rasa..bile melihatkan lelaki itu sedang merokok, ia adalah aksi yang cool..puff pufff..heh..eh apa kena kaw jaja????


Ranking: 5

{ 18 Comments... read them below or add one }

Mohd Norafzal said...

afzal tak merokok..hmm tak cook la gamaknye.uhuk3


February 21, 2012 at 9:47 PM
Dina Kasyah said...

cool kan jaja! hhaha
tapi dlm2 cool2 dorg tu pun nnt sakit bt pe ye x


February 21, 2012 at 9:59 PM
Cikgu Jaja™ said...

@afzal
xpe..cook pon boleh..haha..


February 21, 2012 at 10:41 PM
Cikgu Jaja™ said...

@dinaa mucux
hehe..sbb tu jaja kate, kdg2 je tgk rasa cool..sbb biasanya bkn tgk je xbest, bau dr jauh pon xbest.aiyakk..avoid them!


February 21, 2012 at 10:42 PM
Cik Azizah said...

huhuhu sebab tak suke lelaki merokok la dapat jugak..adoi..dah tegah macamner pon still tak makan saman. hohoho


February 21, 2012 at 11:14 PM
Gen2Merah said...

takpelah... dapat teman yang merokok.. nanti boleh la bimbing dia pelan2 kan.. ehehe.. macam kawan saya, asal pulang umah ja kotak rokok kena buang oleh isterinya.. ehehe... last2 itu salah satu punca utk dia kurangkan merokok sebelum brhenti terus kelak


February 22, 2012 at 5:16 AM
Ayie Abas said...

al hamdulillah abg ayie x merokok. ^__^

lagi pun skrg harga rokok dah mahal kan?


February 22, 2012 at 5:49 AM
Cik tikah said...

yang penting, cik tikah memang tak suka bau hasap rokok dan perokok!


February 22, 2012 at 8:34 AM
EmpayarUtama said...

cool ke? Kena mula belajar merokoklah ni... erkkkkk


February 22, 2012 at 1:05 PM
ghost writer said...

alamak,jaja.

kau tau kan aku seorang perokok.haha


February 22, 2012 at 2:42 PM
Cik Apa Saja said...

bau asap akan menyebabkan sy muntah dan pening... hate that!


February 22, 2012 at 6:07 PM
CekbOlat-bOlat said...

abg gua klau nk hsap rkok ,die hsap kt luar.. klau x gua tempikk.. agagaga


February 22, 2012 at 6:32 PM
xila riston said...

xhisap rokok tp penah rasa sekali. lariiiii


February 22, 2012 at 7:11 PM
aisya said...

betul tu.. nk yg xmerokok tp dpt jugak yg merokok.. dlm progress nk sruh bhenti.. =)


February 22, 2012 at 10:02 PM
Cikgu Ma said...

btol ja...aku sangat tidak mahu smoker, tapi dapat smoker la ja...


February 23, 2012 at 12:32 PM
Umi Anaan said...

sesak napas kot bau roko ni...haish, kalaulah semua orang kat dunia ni nak berubah dan berhenti kan best.


February 23, 2012 at 9:22 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO