Raya sebulan

on Saturday, September 3, 2011

بسم الله الرحمن الرحيم


its' 5th hari raya.. :)

Salam and hye semuaaa....


ini dia muka happy sangat beraya. location:rumah pacek belah abah


well..happy hari raya :) sorry laa lambat wish. di johor kami beraya sebulan.selagi namanya syawal, kami pulun beraya..tu yang tak sempat-sempat nak update entry baru. kehkeh. sampai anda yang text message tanya bile nak update, million sorry T__T love u..jangan jemu ziarah corat coret cikguuu~

oh rasanya belum terlambat aku nak ucapkan selamat hari raya maaf zahir batin.. kot laa ada terbuat silap yang sengaja atau tidak sengaja dilakukan..setahun berblOg & bersama rakan maya pasti ada tersilap kata dan perbuatan. 

okay, hari raya di kampung halaman memang sangat syok. tambah pulak saudara mara semua berkumpul..riuh rendah suasana. Oleh sebab aku dah biasa serabut dengan kebisingan budak-budak kat sekolah, so aku biarkan je budak-budak nak melalak melaung menjerit-jerit sepanjang hari kat rumah ni.. bukan apa, tak boleh nak kawal dah.. biar je la.. kehkeh


nampak x. mata den dah lobam.kehkeh

lepas solat hari raya kami berkumpul lagi secara rasmi untuk acara merembeskan hormon empati dan kasih sayang paling optimum. adoiii laa time ni memang habes meleleh semua air mata dan air hidung. momen yang dahsyat. kehkeh.. pastu ramai-ramai pakat mata lebam.abeh semua bedak+mekap.opss aku x mekap.haha



juadah di pagi raya ofkos laa special..rendang daging+ketupat (dianyam sendiri tahuuu)+masak lemak lodeh+kuah kacang itu menu wajib. plus ayam goreng berempah+sambal goreng dan beberapa lauk lain lagi.segan nak tulis banyak2..tapi memang penuh sampai ke hujung meja. :p alhamdulillah..rezeki ada..

makan tak kenyang lagi kami bergerak ke kuburan. ziarah pusara abah yang pertama, kemudian baru ziarah ke rumah makcik-makcik dan pakcik-pakcik sekampung sampai rasa nak patah pinggang baru balik rumah.hihi



setiap rumah nak marhaban..kalau sepuluh rumah, sepuluh kali marhaban. abang aku punya agenda. sangat penat tapi syOk. macam2 rentak marhaban kami bawak. kelaka pulak bila tengok rakaman semula.kehkeh.anyhow..thumbs up, marhaban mmg best

sape2 ada hati nak pinang aku kena interview dulu dengan 4 orang bodyguard nie..kehkeh


ohh lupa..cakap pasal biskut raya. tahun ni i manage biskut raya 2jenis jer..plus moist choc cake. okay lah kan.. nak buat yg mudah dan sedap. biskut fruity buble rice dan kuih suci dalam debu(popia nestum) it was just awesome. simple enough. abeh dilahap adik beradik sendiri. tak sempat  nak jumpa raya ke2.kehkeh

semoga ketemu lagi aidilfitri di masa akan datang. ntah masih ada umur atau tidak, kita sama2 doa..semoga dikekalkan kesihatan dan kebahagiaan hingga akhir waktu.


 dah besar cucu nenek..jadi anak solehah yer..


okay penat dah bebel. nanti update lagi. nak pegi beraya lagi nie..daaa.assalamualaikum


pssstt..sedang kite bergembira..ada di luar sana yg bersedih.. alfatihah buat Allahyarham wartawan bernama.. semoga dirahmati ruhnya..


Ranking: 5

{ 12 Comments... read them below or add one }

ghost writer said...

kat border nih kitaowang sambut raye 3 bulan.last rai,mesti awal november baru ade ending raye.so dlm masa tuh jugak nak update blog mungkin perlu tabung gas penyambung nafas..

selamat hari raya cikgu faezah..maaf zahir batin


September 3, 2011 at 2:00 PM
Cikgu said...

raya sakan nampak ,cikgu..hee²


September 4, 2011 at 8:26 AM
cik bulan said...

segak aih cikgu..nk wat menantu r camni..:D..lalala~..

camat hari raye..dah wish ke ek..lpe ..lalala~


September 4, 2011 at 11:05 AM
mario said...

selamat ari raya...wah...ada marhaban time raya...mesti best kan...nnt bule la upload video tu ek...hehe


September 4, 2011 at 3:15 PM
nurazzah8 said...

Salam AidilFitri Cikgu jaja ..terimakasih sudi tinggal jejak kat blog akak..cikgu Jaja kat mana di Johor? akak orang Johor jugak...Pontian...


September 4, 2011 at 6:08 PM
Hasrilazmil said...

wah2..bj raya eja sama kaler dgn bj raya kita la..hahaha
slmt menyambut hari raya aidilfitri..maaf zahir & batin

p/s : bodyguard suma kiut la (",)


September 5, 2011 at 1:48 AM
LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

meriah memang meriah bila dah jumpa dgn sanak saudara kan...


September 5, 2011 at 1:25 PM
Cikgu Jaja™ said...

Ophan: yeker..hihi.xpe bisk. yg penting menraikannya dgn penuh kesyukuran n taqwa plus besederhana. :) salam aidfitri maaf zahir batin


September 6, 2011 at 1:05 AM
Cikgu Jaja™ said...

cikgu: hehe..xdela sakan sgt..cuma xleh control muka happy.in fact beraya ikut rutin mcm biasa,simple tp nmpak meriah :)

Bulan:aku pokk hang satgiii..hehe. SHRMZDB bulan..jemput mai ke rumah aku

Mario:hehe..boleh jer.. SHRMZDB juga mario :)


September 6, 2011 at 1:08 AM
Cikgu Jaja™ said...

nurazzah8: sama2 kasih kak azzah..wahh jumpe rakan maya sekampung nie..hehe :)

Rell: hihi.. i told u..kite mmg ngam. Red in color was such awesome.great to heard that :) SHRMZDB

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™: memang syokkk. hehe SHRMZDB :) jemput ke rumah


September 6, 2011 at 1:11 AM
fauzi said...

raya dengan assignment..best....


September 7, 2011 at 1:42 PM
Cikgu Jaja™ said...

fauzi: hoh..dgn asmnt??hihi..oke..selamat buat asmnt yer.. SHRMZDB :)


September 9, 2011 at 6:50 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO