Doa Dhuha

on Wednesday, August 3, 2011

Salam and hye semua..

tengah-tengahari macam nie..memang sedap kalau dapat tido kan.. lagi pulak tengah berpuasa..syOk jer kalau dapat lelap barang sejam dua.kehkeh. tapi apa daya aku... nak tidO kat mana kat sekOlah nie. jadinya, buatlah apa yang patut.siapkan menanda buku, fail-fail ada beberapa lagi belum settle. bukan taknak buat..tapi tak bOleh tengOk buat masa sekarang. nak termuntah dah rasa..adehhh.haha.. 

then, di celah-celah kebuhsanan nie dan masa yang ada.. i pOn update laa this cutey sweety  blOggy as i take it for granted!

Okay, i nak share sesuatu.. DOA DHUHA.. yOu guys pernah dengar kan solat sunat dhuha? mungkin di luar sana lebih ramai yang memang rajin buat sOlat sunat dhuha. thumbs up.memang i sOlute la..sebab sesiapa yang memang dah amalkan sOlat sunat nie..fOr sure dia dapat merasai nikmatnya.. takmO cakap banyak. bagi yang belum pernah buat sOlat sunat dhuha, cuba-cuba lah.. bagi yang jarang-jarang buat, kerapkanlah.. nak tahu sOlat sunat dhuha tu apa? gi google cepaaaaaaaaaattttttttt!!!~ heh

Doa Dhuha nie adalah dOa special yang dibaca after solat sunat dhuha.. dulu i pon tak tahu pasai dOa nie, tapi after somebody perkenalkannya beberapa tahun dulu.. barulah i tahu.. dan baru-baru nie ada rakan guru bertanyakannya, then i ambil kesempatan untuk pOst di sini juga.. 

jOm terjah apa dia dOA dhuha nie..tak rugi. jadikan ia siulan harian kita.. :)







psstt..aku baru kena saman..sebab xpakai seat belt, alasan utama..cuma nak melintas ke seberang jalan..dan jarak amat dekat..tapi nak buat macam mana kan..salah tetap salah.. T____T padan muka..




Ranking: 5

{ 8 Comments... read them below or add one }

si para para said...

saman tetap saman..balai cerita..hehe

bagus doa ni...
moga kita rajin2 buat solat dhuha..

salam ramadhan,,


August 3, 2011 at 8:06 PM
ghost writer said...

iya..bagi yang tak pernah boleh mulakan bila masanya.ah,biasanya mesti ada yang tak terbuat.sunat sekalipun.tapi takper lar,sekurangnya dengan ini akan tertanam niat.dari peringatan,bukan kah lahirnya kesedaran.


August 3, 2011 at 8:17 PM
si para para said...

betul cakap ghost writer...
niat untuk melakukan kebaikan itu sudah tertulis satu kebaikan untuk kita..


August 3, 2011 at 11:50 PM
Chekgu Azrine said...

salam ziarah cikgu jaja


August 4, 2011 at 12:08 AM
Hasrilazmil said...

cikgu oreo kena saman
wakakaka


August 4, 2011 at 1:00 AM
Cikgu Jaja™ said...

si para para : heh~ ermm ye balai punya cerita. jom same2 beramal

ophan : benar ophan..semuanya bermula dgn niat.tp kalau niat hanya niat tanpa berbuat apa2..xbermakna juga..kena make it happen la kn..br betul :)

Chekgu azrine : thanks chekgu..nnt ziarah you back :)

rel : oittttttttttttt...ade nak kena cubit nehhhhhh.hihi


August 4, 2011 at 1:44 PM
As-Safra said...

Betul la kata Hantu Menulis tu,saya setuju...tapi solat sunat duha adalah antara solat sunat yang dituntut.....


August 4, 2011 at 2:45 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO