Dessert pilihan : puding caramel

on Friday, August 5, 2011

Salam and hye semua..

Aku bukan mat gebu. tapi..boleh laa kalau setakat nak main2 dengan senduk dan sudip.. mak cakap, orang perempuan nie kalau tak reti memasak memang memalukan.. jadi aku pon buat2lah reti memasak as long as aku tahu menggunakan segala perkakas di dapur.masakan sedap atau tidak, itu belakang cerita.keh keh

Okay straight jer la ea.. menu pilihan aku kali nie adalah Puding Caramel..this pudding goes well with a cup of tea..memang cool..bak kata mat gebu, nyamann di tekak... petang2 lepak bersama keluarga sambil ber'puding'. hehe..

in Ramadhan case.. it's awesome bila dijamah selepas seharian menahan perut yang berkocak-kocakan. (err..bahasa apa aku sebut nie @__@) anyhow.. instead of kurma, memulakan berbuka dengan manis-manisan juga dituntut, ye dak?  

it's steamed pudding.. just in half an hour..dah siap!
taraaa!!~~


masa nak serve tu jer laa kena hati2 sikit.. turn the mould onto the plate slowly..very slowly.. ganaih2 memang berkecai lah jawabnya.. siapa nak resepi bOleh request..(atau nak cepat, sila google sendiri) sekarang tak dapat nak menOlongnyer..sbb kejar masa. satgi nak ke skudai jemput budak sOrang tu balik asrama. or else i'll update the recipe later.Okay.bubbyeeee~ 

selamat berbuka semuaaa (^_^)"


Ranking: 5

{ 9 Comments... read them below or add one }

nurniyusoff said...

kecur tgk puding .. yummy

update recipe tau


August 5, 2011 at 5:51 PM
nazirulhazwan~ said...

agak2 kencing manis tak makan puding tu?:P


August 5, 2011 at 10:06 PM
n said...

ye resepi...ko dah buat aku yg sesat ni terlioq...ehehehe


August 6, 2011 at 9:02 AM
Cikgu Jaja™ said...

nurniyusuff: i'Allah.. hehe :)

naz: kalo hang dok makan setiap saat mmg la boleh diabetis naz..heh

n: i'Allah. okay..hehe


August 6, 2011 at 11:05 AM
anamizu said...

teringat puding karamel akak ipar suke buat..hehe


August 6, 2011 at 11:16 AM
Luqeem™ said...

wah sdap nya..prut dh bunyi ni..hehe


August 7, 2011 at 11:17 AM
Dawia.Honeyputri said...

puding karamel... !
tak penah rasa lagi.. tapi idea untuk buat juadah berbuka sbg manisan.. ;)

slmt berpuasa.


August 7, 2011 at 11:55 AM
toblerone said...

smlm br bebuka dgn puding karamel.. hasil air tgn sdri ag besh kn.. hehe


August 7, 2011 at 12:32 PM
Nizam Ijam said...

wah..sedap nyer...time2 ni la lapa...hehehehe


August 7, 2011 at 12:54 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO