Niat puasa Ramadhan dan doa berbuka puasa

on Monday, August 1, 2011


Salam and hye fellow friends.. (muah siket.sayang kOrang sebab masih sudi mengunjungi blog cOrat coret cikgu)

Okay let be staright to the pOint. nampak tajuk entry di atas? hurmmm entry ni bukanlah untuk memaparkan lafaz niat puasa ramadhan dan doa berbuka puasa as typical blOgger doing so.. Oleh sebab pembaca blOg ini dalam kalangan belia muda remaja and dah besar panjang and bOleh google lafaz niat tu di mana2 laman sesawang yang lain, sO xpayah la i repOst perkara yang sama.. okay? :)

cuma.. ada sesuatu yang i nak sampaikan, tolong hayati niat puasa anda.. elOk2 laa  berpuasa tu..jauhilah dari sebarang ciri-ciri mengumpat, mengata dan sebagainya. mata tu jaga... toksah laa pandang benda-benda yang boleh mengurangkan pahala berpuasa. usah jadikan ibadat ini ibadat yang sia-sia. ingat tu!~~ 

Okay, next, manfaatkan bulan rahmat ini.. lapangkan dada,mohon maghfirah dariNya sebagaimana lapangnya pintu syurga dibuka. Grab that! sedih bila melihat ramai manusia yang malu untuk bebuat baik, tapi bangga menunjuk-nunjuk dalam berbuat maksiat. grrr~!!

Dan akhir kalam, i ucapkan selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam. dan kepada rakan-rakan blOgger sekalian, happy ramadhan tOo..jom sama2 kongsi ilmu. i pOn sedang mencari2 bahan bacaan yang best2 sementara mengisi masa lapang cuti sempena 1st ramadhan harinie.. (harini johor cuti okay.hehe)

اللهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ كَرِيْمٌ... تُحِبُّ العَفْوَ فَاعْفُ عَنَّا




salam sayang dari cikgu (^__^)"




pssstt..azam baru: nak buat tour de tarawih. :)

pssstt lagik..tetiba hati sayu rindukan abah T__T alfatihah


Ranking: 5

{ 5 Comments... read them below or add one }

cik aisha said...

slmt menjlni ibadah puasa....:)


August 1, 2011 at 1:09 PM
abah khalisha said...

abah Nur Iman dtg sini..al-fatihah utk beliau dan abah kepada abah khalisha


August 1, 2011 at 1:28 PM
L said...

dtg sini nk bg senyuman, nk bg milo, tp puasa kan?? =)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/selamat-berpuasa-ya.html


August 1, 2011 at 3:08 PM
ghost writer said...

baik lar cikgu..

sebagai anak murid yang selalu nakal,nasihat dan ingatan ini akan saya ambik sebagai panduan,ye cikgu.hihi


August 2, 2011 at 1:05 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO