kerja Oh kerja

on Sunday, May 16, 2010






Salam..

selamat hari ahad.. keletihanku harini tiba2 mencetuskan tajuk entry di atas. penat juga sepasang mata nie  mengadap labtOp laptop sepanjang hari..plus broadband yang baik hati nie saje nak menambahkan tahap kecekalanku menghadapi saat2 getir menungu brOwser me'lOading' web page dengan penuh kesOpanan, ayu serta lemah lembut, haish.lambat sangat......sebab tu la kebuhsanan kebOsanan dan kegeraman melanda..time2 macam nie la dia nak lambat ea..huh

tadi update online fOrm + check status + jenguk2 job oppOrtunities.. spa, spaj,spp,jcOrp macam tak sudi nak emplOy i jer..hurm nak lunch pOn takde mOod dah..haish..kerja oh kerja..di manakah kau kerja..

rentetan isu mengangur nie..jOm baca kat bawah nie. i nak buat review siket.

belum habis belaja, i dah dapat Offer mengajar di sebuah private skul, di KL.. terpaksa tOlak sebab kOnonnya takmO duduk KL..nk balik jOhor laa..

masa final exam..dapat interview jadi prOof reader.. tak pergi pon.. sebab rase cam sure dapat je jOb neh.aceh.erm sebenanya ada alasan yang sama. takmO dok KL juga.

masa yang sama, ada juga i terfikir nk apply KPLI and DPLI intake march 2010, tapi.. tak apply pOn.. sebab belum grad lagi kan..so scroll tak dapat lagi..

baru beberapa hari balik jOhor.. dapat offer jadi guru ganti sOmewhere in JohOr.. tOlak juga. alasan: tak sampai hati nak tinggalkan my mOm..sbb baru je balik.. tak puas rehat la kunun konOnnyer...my mOm pun separuh hati nak bagi izin. (tak habis rindu la tu! hee)

Then baru je plan nak apply  GSTT bawah kementerian, my brOther dah applykan untuk i.. semua benda dia yang buat.(tolOngla..tau laa i nie satu2nya adik pempuan beliau..hurm..malu siket laa sebab dimanjakan mcm nie..hu) and i tinggal hantar printed applicatiOn form+resume je ke PPD. sampai sekarang masih belum dapat jawapan..

next, berangan nak jadi guru di sekOla lama.. bukak laman web MAIJ..alamak.. saya terlambat da.. due date nak apply bulan februari kot.. takpela..xde rezeki..

tadi..usha banyak government's web. antaranya.. MOSTI, JAKIM, TABUNG HAJI..MARA pun i usha gak. tapi..unfOrtunately..there is no job opportunities match tO my study's field la..sedey.. T_T

sempat juga check email, ade dapat satu interview.. thrOugh jOb's malaysia yang i penah saje2 isi masa final exam aritu..tapi.. dapat kat area damansara. ala.nak jOhor jugak...!!

terlalu memilihkah saye?? hurm..cOuld be..

recently dah dapat kerja di pusat tuisyen i masa sekOla dulu.. hurm..(garu2 kepala.bukan sebab gatal,tapi pening!)  syOk gak kalau kerja situ..tapi masalahnya, timing dia.. habis kul 10.30 mlm. adOi..mane laa berani nak balik umah sOrang2..i nie anak dara lagi tau.risau juga keselamatan..yelah..abah dah takde..abang takde kat umah..takde orang nak jemput balik nanti..

macam ngade2 tak?? hehe.. 

ujian sikit je nie..sabar ye faezah.. yang penting..doa banyak2. next step and afterwards, i memang tak bOleh tolak ape2 Offer dah. mana2 dapat kena terus grab! tunggu sekejap je lagi..mudah2an dapat la kerja area johor..dapat kat area rumah lagi bagus! 

kawan2..kalau ade jawatan kOsong area jOhor specifically either in pontian or Johor bahru, please..do infOrm me ya.. i'm degree hOlder just finished arabic linguistic course as my major + minOr in ICT.. nak johor jugak..sebab.. ada sebab tertentu. hehe. << iklan sekejap

untuk rancangan masa depan..jika punya ruang dan peluang.. i berminat untuk melanjutkan master degree in library science at the same university ( GOd willing~ ) best ape.. belajar mengenai pemprOsesan buku..hu..adOre it very much! tapi kalau further educatiOn technOlogy pon bagus juga.. teaching is my passiOn. nak mengajar..kena dengan cara yang betul zaman sekarang nie memang perlu!. tengok la dulu..once i dah dapat kerja nanti.. have joined government.. baru nk further master.wheuw..nak kerja dulu..nk juga!  

hurm..kenapa saya memilih library science pulak ye??? hOho.. always, i do have my Own reasOn. (gOt many reasOns actually) trust me, my degree wOnt' be futile. really appreciate it! will NOT goes to be waisted. 

pilihan lain..kalau susah sangat dapat kerja, nak kawin je terus. jadi surirumah full time. abes cite. wahahaha.. 

any cOmments..suggestions..teguran.. please, do tell me. kot laa ada sikap saya yang tak betul dalam menangani hal begini..ade tips ke..boleh juga share. tqvm. sayang kamu! 


nak share: doa ketika di dalam kesusahan

لا إله إلا أنت سُبْحانَكَ إِنِّيْ كُنْتُ مِنَ الظَالمِيْنَ


 faezahannah 




Ranking: 5

{ 6 Comments... read them below or add one }

~ Ann ~ said...

keja kat umah kan besssshhh.. :))


May 16, 2010 at 2:05 AM
saye^^ said...

ann!!! rindu nyeh.. hurm..aku dah buhsan tahap max dh nie tau..


May 16, 2010 at 12:24 PM
محمد فردوس سعد said...

salam ziarah :)

erm..sabo bnyk2, ade rezeki ade la tu..

huhu..bnyk kali bukak page ni, baru kali ni leh nak comment..broadband mmg bnyk mengajar kita erti kesabaran..haiyakkkkkkkkkkk!!!


May 17, 2010 at 2:05 PM
saye^^ said...

firdaus

salam..owh ye? syukran 'la ziarah.

doakn saye..bia dpt kerja cepat. tak betah raseny duduk umah goyang kaki T__T


May 17, 2010 at 3:23 PM
pengumpulblog said...

kerja oh kerja. Semoga setiap perkerjaan yang kita ingin kerja dapat membuatkan kita gembira dan selesa. Hik...


May 18, 2010 at 1:58 PM
saye^^ said...

pengumpul belog

tq..insyaAllah.. doakan saye ek.. ;>


May 18, 2010 at 3:17 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO