My January workload review

on Friday, January 18, 2013

Bismillah

harini sudah 18 haribulang januari. bermakna usai sudah 15 hari jaja bekerja

alhamdulillah. semakin banyak tahun, semakin hebat workload.

takde lah nak review sangat

but there were a few moments on this beautiful january yang tak dapat jaja lupakan

apakah dia??

jeng je jenggg

mari teruskan membaca :p



"cikgu, nak buang air kecik!"

"no.saya tak percaya. kamu selalu tipu saya. kamu keluar kelas bukan untuk kencing, tetapi kamu suka bermain di tangga sekolah kan?? "

"cikguuu.. dah terkencinggg"

"aaaa"

ternganga si cikgu sejenak. vertuah punya budak..grrr..

at some points, we have to believe them! budak budak jarang menipu :p

lagi cerita...

"cikgu, azharrudin kata dia nak muntah" 

kata kawan si azharrudin

"hah! yeke?? cepat cepat ke tandas. lekaih!"

"hehe..cikgu, azharrudin kata dia tak jadi nak muntah"

kata si kawan azharrudin lagi

"hohh..tak jadi pulak..okay..nanti rasa nak termuntah lekas ke tandas ye azharrudin"

azharrudin angguk

si cikgu baru bersemangat untuk mulakan kelas

"cikgu!! azharrudin dah muntahhh!!"

"aaaaa..."

ternganga lagi si cikgu.

bagus juga. sesekali menjadi cleaner, begini agaknya cabaran i sebagai seorang cleaner guru.

jaja rasa, kids nie jenis concrete and they think and talk about events that are happening in the present. so, at most time, believe at their words. it much helpful. heh :p

Allah..berkati pekerjaanku, supaya berkat hidupku.. :)





Ranking: 5

{ 7 Comments... read them below or add one }

istiqomah said...

cam ne la nak face budak2 yang cam tu nanti,,masa praktikal is xde lagi jumpa budak cam tu,,tpi da posting nanti tataw la =.=


January 18, 2013 at 7:49 PM
Empayar Utama said...

Hehe tu baru anak murid tuh :)


January 19, 2013 at 6:24 PM
Remy hazza said...

dia jujur tu....... he3


January 20, 2013 at 4:50 PM
El Hardy said...

anak murid yg jujur...hehehehe :)


January 21, 2013 at 1:20 PM
Embun Melati said...

Kalau hari2 jadi cleaner tak tau la...hehehe


January 22, 2013 at 2:15 PM
Ayie Abas said...

salam jaja :)

insya Allah akan dtg jaja dgn keletah anak2 pulak nanti..hehe :D


January 25, 2013 at 9:03 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO