Mak mertua dan sinki

on Monday, November 26, 2012



bismillah...

Allah..lama benar jaja x hupdate blog. lindu lindu! >__<
ekceli jaja was got no point..plus busy skt dgn knduri kedua jaja n suami kat kdah nie..rasa macam jadi pengntin basi jer..kikiki. rasa membazir pun ya juga..seriously,rasa buang duit..buat majlis kecil kecil pn habis beribu ribu :-\



eh eh back to the point. lari tajuk nie. jaja is now being at changloon, hampir sebulan di sisi suami dan mertua.err meaning hari hari mengadap mertua dan adik adik ipaq. alahai jaja bertuah sgt sbb dpt layanan class A. mereka sgt baik :-)



cuma, jaja msh lg dalam fasa nk 'adapt' diri supaya diterima dgn sng hati ketika mana jaja berinteraksi dgn mak mertua di dapur. meaning, bila di dapur tu,kami tidak berapa 'cope' la..of course jaja ada khilafnya. kdg2 menu dan cara memasak TAK sama seperti yg mertua inginkan. so dlm kebanyakan situasi,jaja lbih suka biarkn dia menguasai dapur. tangan jaja cuma berfungsi untuk memotong sikit sikit, mengacau kuah sikit sikit. ajak sembang sembang, gelak gelak sikit, okay lah kot..heh

mak mertua jaja amat menitikberatkn kebersihan sinki miliknya. apalagi...jaja takes for granted la. ;-) takkan nak lepaskn peluang mencuci pinggan since i dont have any skill of cooking! hihi
setiap kali ada pinggan kotor, jaja lekas lekas mencuci. maklum lah..tak reti memasak..dapat mencuci pun jadi lah.. :-P

oleh yang demikian, jaja akan terus berusaha menjaga kebersihan sinki mak mertua.kikiki
akhir kalam, salam muharram. semoga Allah lindungi hati hati kita dari hasad dan maksiat. salam rindu dan kasih dari jaja and suami buat mak di johor, adik beradik, serta kawan kawan sekalian.mmuah!



Published with Blogger-droid v2.0.9
Ranking: 5

{ 3 Comments... read them below or add one }

Cikgu Ma said...

selamat bermertua..eh?? haha


November 26, 2012 at 11:54 PM
Cikgu Jaja™ said...

kau rasa lah sendiri nnt maa...haha


November 27, 2012 at 2:33 PM
Ayie Abas said...

majlis kenduri kat kedah buat agak lama selepas majlis kat rumah jaja eh...

tapi x per yg penting dua2 majlis dah selamat...:)

org kedah memang terkenal sikap ramah mereka... :)


December 1, 2012 at 5:24 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO