Perjalanan #5 Lingkabau with love, bubye

on Friday, September 21, 2012

Bismillahirrahmanirrahim

On our way back home.


i had crossed the line. i was free. all strange and terrible things were welcome. but comfort we despise. heh.kemainayatjaja..tobattakmaudatanglagi



Di denai batuan ini, anak anak lingkabau malah guru yang asalnya dari sana pun berjalan kaki ke sekolah. repeat, JALAN KAKI selama beberapa jam biasanya mula berjalan pada pukul 4.00 pagi and sampai sekolah area jam 7.00 - 8.00 pagi.  

once, suami cerita..

ada seorang cikgu namanya jaja tak ingat. dia selalu berjalan kaki ke sekolah 

suami tanya dia : "cikgu tak takutkah berjalan seorang diri jam 4 pagi di jalan ini?? " 

jawabnya : "Saya lebih takutkan manusia jahat di bandar dari binatang buas di dalam hutan"

Allahu Akbar..jaja menangis tau atas scrambler on the way ke sana.. rasa tak sanggup.. mungkin cikgu tu dah biasa dengan tempatnya..tapi jaja memang tak sanggup..

Allahu Akbar..

Allahu Akbar..sukarnya perjalanan menabur ilmu di ceruk sana. Semoga Allah memberkati gembelingan usahamu.. 

Wahai Allah..in your wise providence, please bless all mu'allim there. the work of their hands and mind, grant them who plan and conduct those lingkabau childs. ameen ya Rabbal 'aalameen..

chaiyok cikgu cikgi lingkabau! 

:)

jaja memang lemah semangat. penakut sebenarnya.buruk kan perangai haku...suami selalu gelakkan. mujur dia banyak gelak, lega juga rasa gementar yang ada. kalau dia ikut menangis sekali mau huru hara. 

mujur juga dia ada temankan jaja waimma teman masuk ke dalam toilet.

ehem. meh tayang sikit lelaki yang banyak bersabar dengan kerenah jaja :)

err.. :p

thank you Allah for my husband. if i had one wish, i would wish that i could find the words that appropriately sufficiently and adequately express how good my husband is. he is sooo good for me and for me.. he provides an environment for me where i can feel love, safe, protected, selesa and best and best..thank you Allah..even i cant thanks enough for this man whom i dont deserve..



psstt..jaja is always duplicate words to show decisiveness. sebab tu masa sekolah essay english selalu sangkut. padan muka =.="


Ranking: 5

{ 6 Comments... read them below or add one }

afzalsukasuki said...

wak suwett dia men tarik2 kulit dagu ehh hehehe


September 21, 2012 at 11:40 AM
zulhilmi tempoyak said...

tak pa... kuatkan semangat... byk pahala ni. InsyaAllah.. :)


September 21, 2012 at 11:41 AM
kay_are said...

salam.. 1st time kat sini.. 3 jam jalan kaki?? err.. mau pengsan


September 21, 2012 at 4:40 PM
Ayie Abas said...

sweetnyer..bulan madu kat sana pun best jugak kan jaja....janji bahagia di samping suami tercinta...


September 22, 2012 at 9:10 AM
Empayar Utama said...

Errr,,, ni kira hanimun ke?


September 24, 2012 at 8:27 AM
Aida Omar said...

jaja penakut? haha.. erk~ kalau aida pun takut jugak tgk jalan tu.. takut hantu pun ia, takut binatang buas pun ia.. ah! mmg dasar penakut la. :P Amin.. jasa guru disana sangat besar.. ececeh.. romantiknya cikgu kita dua orang nie :P


September 27, 2012 at 12:59 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO