Perjalanan #2 Lingkabau, Here we come

on Wednesday, September 19, 2012

Bismillahirrahmanirrahim

Tiga jam lebih perjalanan dari hotel sandakan bergerak ke daerah beluran belum terasa lagi lelahnya. senyap enjin myvi hitam mr.husband kadang kadang menderu membelah dingin subuh..

sayang, pakai jacket hitam abang tu. sejuk tau nanti..

tak mau..kalau sejuk peluk lengan abang jer..boleh?? ohh dengg..romantika sccchhweet de amor lah sangat si jaja nih :p

parkir punggung di dalam kereta, jaja perhatikan di luar tingkap kelam kelam alam subuh yang bakal muncul tak lama lagi.

Jaja berkira kira, macam mana laaa aku nak lari kalau terserempak si belang atau si belalai atau err..err..si sssssnack! ohh!! demam 2 saat

dalam kereta kami banyak bersembang. sempat singgah di petronas untuk solat subuh. area 4.30 pagi. ermm.. ada laa dalam 5-6 biji four wheel car.

jaja perasan, semakin jauh perjalanan, semakin dekat dengan kabus. ehh kabus ker awan ntah.. kitaorang redah aje.. makin lama makin mencondong..

husband kata, kita sedang melalui bukit ulaq ular. bukit ini jalannya sedikit merbahaya. di sebelah kirinya dinding bukit berbatu yang berselang seli dengan punca air. macam ayaq terjun gitu. cantiknya subhanallah.. di sebelah kanannya ada curam..err..okay..curam.. ohh patut laa berzig zag jalan tarnya..bizz bizz :p

sayang okay ka?? pening tak??

tak..sayang okay..cuma rasa nak terkucil ja :p

sayang tahan sat nohh..kat sini tak dak R&R 

hehe..abang nie..okay i try.. :)

sepanjang perjalanan di perbukitan beluran..it was very panoramic view of  dawn.real sangat! subhanallah!

setibanya dekat dengan persimpangan kampung lingkabau (place of work) , husband berhenti menukar kereta dengan scrambler. wow! jaja nak naik scrambler pulakkkk yeyeh (happy mula mula..tapi bila dah naik..tuhan jer yang tahu..sengal di sana sini.heh)



bermula dari gate utama/ jalan masuk ke kampung lingkabau, kami meredah 8 kilometer jalan yang dahsyat bukit bukaunya untuk sampai ke destinasi terakhir dengan scrambler biru di atas.

sekali, jaja terserempak dengan the black ssssnack. terus terpaku. menjejeh air mata di balik jacket suami. takuttt sangatttt...

coming up next, jaja akan paparkan sekeping dua gambaran di kampung lingkabau, beluran sabah.tunggu! sekian






Ranking: 5

{ 5 Comments... read them below or add one }

MRS Rongoks said...

perghhh ! naik scrambler . huhuhu


September 19, 2012 at 1:01 PM
Cikgu Ma said...

ja, nanti kau mintak transfer sabah terus..konpem dapat...


September 19, 2012 at 1:58 PM
Aida Omar said...

First baca rasa dah romantika de amoreee tu.. hahaha.. jeles2. dusyum!! :P seconds baca dah macam jungle tracking pulak.. naik scrambles tu pengsan terhenjut2.. huhu


September 21, 2012 at 12:46 AM
Empayar Utama said...

Hehe dah macam cerita Nada Cinta yang nak abis tu :)


September 24, 2012 at 8:17 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO