GAME : Tag, Tanya dan Jawab

on Friday, October 28, 2011




بسم الله الرحمن الرحيم

salam and hye everyone

afzal tag segmen!!whoa!! oii..afzal tag aku oii...sekali dia sudi,seratus kali sudi aku tadah oii... (budget dia celebrity femes la..ekeke) okay2..sorry zal, i cuma bercanda ria di kala senja tiba 4 jam lagi. thanks kerana sudi tag. haihh tak mahu lah terus menyengal mcm afzal walopun aku terkekek kekek juga gelak dengan kesengalan beliau. mari! aku nak jawab soklan dia selepas beberapa hari pending. now i got the time!

tara!!!



errr..sebenarnya aku kurang faham kehendak segmen ini. ape ntah yg afzal ndak. haha siyes  tak faham..dia jawab soklan dari sis92..pastu dia plak buat soklan..pastu tag plak..sebenarnya soklan yg mana satu yg nak kena jawab ni??? hahaha..

sebab aku rasa aku agak cool petang2 gini..dengan senang hatinya i try jawab soklan afzal tuh..haha. mak aihh..sikit sangat soklan tu zal..kurang banyak tuu...tambah la lagik..ekeke..


Apakah perkara yang paling korang benci?
ikuh (tikus)..in fact bukan benci tapi memang xboleh tengok... err...

Apa aktiviti yang biasa korang lakukan sensorang tanpa ditemani kawan?
duduk diam-diam baca nobel, bukak tenet atau bersudoku. biasanya xkeseorangan.mesti cari kawan.. sebab tak berani duduk sorang2. agak penakut. ngehehee...

Kalau korang diberi peluang untuk ubah sesuatu dalam hidup korang, apa yang korang nak ubahkan?
banyak. tapi buat masa ni nak try la ubah mentaliti orang kampung tempat aku berkhidmat. they're too..too..isk..susah den nak explain 

Mana lagi best. Keluar dengan kawan atau dengan pasangan? Kenapa?
keluar dengan mak lagi best. sebab mak lebih pantas dan tangkas mengeluarkan not2nya..ekeke, xmenyempat dia...selamat poket eden..haha

Korang suka baca komik tak? Kalau ya watak apa yang paling korang minat? Kenapa?
tak minat.serabut tengok kartun sepah2. 

Korang nak pasangan yang macamana? (Selain beriman, hormat ibu bapa, bekerjaya bla bla bla - jawapan cliche)
pasangan yang boleh melawak dan cool dari segala aspek! ade?? meh datang rumah join kami family yang cool ini 8-)

Korang suka tengok cerita genre macamana? Kenapa?
yang ada cabaran. yang selalu buat aku sebut "whoa..whoa..." n yang buat otak aku selalu confius, curious. exclude yang mistik2 hantu2. memang jaja agak menyampah.. :)

Korang ni sensitif tak? Apa yang mudah menyebabkan korang terasa hati?
ermm ntah ek..xperasan sgt.. hehe. ianya jarang berlaku la. sebab jaja jenis flexible dengan pelbagai situasi. semua benda selagi nampak okay, jaja akan okay..tapi kalau yang melampau-lampau tu..yang menyentap jiwa memang sensitip! 

Korang terjumpa RM100, apa yang akan korang lakukan?
amek dan buang dalam tong derma di masjid

Siapa nama pasangan korang dan berapa lama korang bersama?
nama pasangan saya adalah cik idah.. kira-kira 25 tahun bersama.. 

1st impression korang terhadap aku? Hahaha :D
afzal si dahi jendul. budak pandai nih :p






di sini jaja recycle balik soalan sis92..hahah..malas nak buat soalan baru..hahahahaha..jangan marah okay~ kehkeh
  • Nama sebenar awak dan nama manja dalam keluarga/kawan?
  • Bila diri sangat sedih atau teruja, siapakah orang pertama yang kamu kongsikan perasaan tu?
  • Umur awak dan hadiah hari jadi yang paling kamu sayang?
  • Jenama laptop yang kamu guna sekarang?
  • Hobi dan minat kamu?
  • Bakat terpendam dalam diri kamu?
  • Masih solo atau tidak..nyatakan sebab..
  • Kenangan waktu sekolah yang paling kelakar
  • Cerita kartun kegemaran?
  • Lagu  yang kamu paling benci?
  • Rakan blogger yang kamu paling suka dan kata-kata untuknya..berikan jantina berlawanan.

selamat bersegmen yer sohabat... :)



Ranking: 5

{ 9 Comments... read them below or add one }

rutikeben said...

ni msti terer jahit baju nihh


October 28, 2011 at 4:08 PM
sis92 said...

hehe ni soalan dari sis ni..sis tag kat afzal :)

mmg gojess pun pakai bdak compact hehe :P


October 28, 2011 at 5:15 PM
cik bulan said...

haha..org dah buat la cikgu jaja..*sedang buat muka berlagak.


October 28, 2011 at 6:01 PM
mohdhazlan Dreadlock said...

jgn la beci ikuh saya ..hehe

dia baik taw :)


October 28, 2011 at 10:40 PM
afzalsukasuki said...

haha muka den ada serupa dr. taw.haha :D trimas jaja :D hehehe


October 29, 2011 at 12:47 AM
ctk said...

wah hebat...retis taggg gituu..hahaha...afzal si dahi jendul??ape tuh..cm lawak je bunyinye..hahahaha


October 29, 2011 at 10:06 AM
EmpayarUtama said...

Hehe tatau nak komen pe :)


October 31, 2011 at 10:06 PM
ain dzaya said...

spechhless...
byk sangat perkataan!


November 2, 2011 at 1:05 PM
ain dzaya said...

panjang kakloh!

mujur tak kene tag..hehew

jom rebut nie http://aindzaya.blogspot.com/2011/11/beloglist-ain-dzaya-earning-nuffnang.html


November 10, 2011 at 9:57 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO