Cikgu ni, semua dia kata bOleh. hahahaha~

on Tuesday, March 22, 2011


Salam and hye fellow readers

mOde: a bit terrible

wah..rindu nak pOst entry. Rindu rindu (ada tanda seru di hujung ayat. key tanda seru xfunctiOn T__T) akhir2 nie i sebuk sikit. banyak hal lah plak kan..as i cOmmit myself being a teacher..then kena buat lah segala tugasan setulusnya.. Insya Allah..untuk melahirkan anak2 didik yang cemerlang perlukan usaha yang cemerlang juga. *wink*

tapi.. tapi.. dan tapi..

cikgu ini selalu laaa di usik (ada tanda seru Ok) camnO lah anak murid suko nyakat si cegu neh ujang oiiii... T__T ada ker patut?? *tiok*

alkisahnyer...cikgu nie tengah serabut sangat dengan banyak perkara. (but still acting as cool as i can.heh) cikgu nie masuk kelas relief macam biasa, bebel2 sekejap dalam 5minit, then seperti selalunya cikgu nie membuat aktiviti berkumpulan dalam kelas, cikgu nie bagi sehelai kertas lukisan untuk setiap kumpulan. budak-budak pOn mula happy. melOnjak-lonjak kegirangan

"yes (ada tanda seru) cikgu nak suruh lukis-lukis lagi~ (ada tanda seru)"

"Ok~ cikgu nak kamu buat macam peta minda yang kat papan putih nie.. gunakan kreativiti kamu. lukis lah segala rOket atau kereta bagai..yang penting isinya betul.paham????"

"pahammmmmm (tanda seru lagik.adeh jenuh nk tules tanda seru bebanyak)"

maka tetiba ada lah seOrang murid bijak pandai nie bertanya

"cikgu, kalO nak guna kaler magik bOleh??" (standard lah budak2 tanya sOklan camni)

cikgu jawab : "boleh"

"cikgu kalO nak pakai marker boleh??"

"bolehhhh..."
  
"cikgu, kalO nak tampal2 kertas warna bOleh???"

"bolehhhh..."

"cikgu kalO nak lukis jari-jari bOlehhh???"

"bOleh jerrrr"

"cikgu, kalO nak buat awan putus2 boleh??"

cikgu dengan bersabarnya jawab: "aaa..ape tu..erm bOlehhhh lahhhh"

(saat ini cikgu sedang sibuk buat kerja lain. kelas tak bising sangat, bagus, budak2 faham apa yang mereka akan dapat kalo mereka bising)

"cikgu, kalo guna tulisan besar semua boleh??"

"boleh kamil..."

"cikgu kalo nak buat titik2 boleh?? "

"bolehhh..."

"cikgu kalo nak silang2 tulisan bOleh???"

"boleh..."

"cikgu kalO TAKNAK BUAT  boleh???"

"Booo.. ehhh... ape awak cakap"

"hahahaha..cikgu nie, semua die kata BOLEH. kahkah"

"aaaa..." (blur)@__@

************

Itu dia kisahnyer bila fikiran cikgu dah tak centre @__@. senang jer budak2 nak menyakat. haish~ serabut betOl (ada tanda seru) banyak perkara yang lebih penting perlu cikgu fikirkan sebenarnya. 




Ranking: 5

{ 7 Comments... read them below or add one }

Ustaz Love said...

Salam..

Malaysia boleh!! ;)


March 23, 2011 at 10:28 PM
ghost writer said...

haha..nasib baik tak terlajak jawab,kalau tak jadi bahan gelak lar cikgu ye,...

murid2 nih kena diajar untuk bersikap boleh saja..sekalipun perkara tuh rasa sukar untuk dilakukan pastikan ditanam sikap untuk mencuba dulu.


March 23, 2011 at 10:58 PM
republik n9 said...

fikiran tak center atau otak tak center?


March 27, 2011 at 10:49 AM
hiro said...

kena layan karenah..hehe..kuat!


March 29, 2011 at 8:46 PM
NzA said...

apa2 pn boleh...!!!!yg penting JANGAN BISING!!!!!!!


April 1, 2011 at 4:06 PM
Faezah Hannah Al Baj said...

@ustaz love
tq ustaz love~ :) ya m'sia boleh.sy pon harus boleh

@ghost
ya ghost. silap cikgu kerana selalu terlalai. sepatutnya cikgu lebih peka :)

@nizam
samo jo ujang oii :P

@hiro
ya. kena rajinnnn layannnn :)

@nza
hehe..ya jgn bising. nnt cikgu gt telinga br tahu


April 1, 2011 at 11:40 PM
aisyahalya said...

cikgu.. cikgu... bestnyer jadi cikgu.. hihihih


April 5, 2011 at 11:56 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO