Hoi, takde manner ker???

on Friday, December 3, 2010

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia

mOde: sakit kepala siket




Cikgu dan kawan2 dalam perjalanan pulang dari kenduri kawen seOrang teman.. situasinya cikgu sedang memandu..kejap2 cikgu ketuk jari kat stereng sambil denga lagu dari hOt fm..dua Orang kawan baek cikgu sedang bOrak2..bebel2..kadang2 cikgu ikut tergelak mendengar celOteh dua anak dara tu (cegu pon masih anak dara ok)

cikgu perasan..lOri depan cikgu ni terhuyung hayang..kejap ke kiri kejap ke kanan. kawan cikgu kat sebelah terjerit tengOk lori di depan:

"hoi, mabuk ke??" 

ish bahaya nie.salah cikgu jugak.ntah mcm mane tetiba jarak kereta agak hampir dgn lOri tu. cikgu terdiam.takmo panic..cikgu amek jarak, tengOk line okey, bukak signal dan pOtong lOri tu. alhamdulillah selamat..cikgu sempat jeling pemandu lOri tu..astaga die memang nampak pelik! minum tOdi hape.ish ish..masalah betul masyarakat india sekarang..

cikgu drive xlaju..erm dalam seplOh minit lepas tu..ade sejibik prOton lama di depan kete kami..tengah syOk2 cikgu menyanyi lagu kekanda adinda tetiba...

"PAP !!!" 

"hoi takde manner ker!!!" cikgu terkezut. kalini cikgu pulak terjerit. erk.terkutuk la pulak (sorry tak sengaja) Benda apekah itu??? tetiba melantun terkena bahagian depan kereta yang cikgu pandu. 

"SAMPAH...kuang asam betOl" jawab member cikgu

cikgu tengOk cermin tengah.. Laaa..satu beg plastik penOh dengan kulit duku ke langsat cikgu xpasti..ish ish..cikgu geleng2 kepala. aparraa..kan elOk buang dalam tOng sampah, ini suke hati atOk die jer buang tengah jalan. nasib baik xberlaku ape2 malapetaka..*sigh*

cikgu kesal..beginikah SIKAP masyarakat bertamadun, berwawasan, berteknOlogy tinggi alpha beta???? mungkin sudah menjadi tabiat tidak mahu berhemah di atas jalan raya.kau slumber je eh..alah bisa tegal biasa..mungkin sudah biasa minum tOdi, kat atas jalan raya pon kau sebat minum..mungkin sudah biasa buang sampah merata2..kat atas jalan raya pOn kau boleh senang lenang je campak mencampak sampah! sikap..sikap...

haihh..kOme semue..tOksah lah tunjuk sikap macam tu. buruk tau tak! kita belia negara cermin kepada bangsa..pedOman kepada adik2..ingat tu!

cikgu dah penat bebel.sekian






pssstttt...anak sedara cikgu baru 2 tahun pOn pandai amek sampah tisu masuk dalam tOng sampah...haihh
Ranking: 5

{ 1 Comments... read them below or add one }

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO