kelakar? tapi inilah realiti

on Tuesday, November 23, 2010

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia

mOde: rase best 
sbb cedOk manfaat dari blOg laen. erk! =p

Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi...
Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...
Bayangkan benda ini berlaku pada anda...


Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...

tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam..

tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun...
lalu salah seorang lelaki tu bertempik:
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"

Kelakar? Tapi Inilah Realiti Masa Kini


Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri...

daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam tu...


Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:

"Ok Pak Imam, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat"....


Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah...

Macammana...

adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda Fikirkanlah...



"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul BERIMAN... "


"Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya...


kedua lelaki hanya membawa mesin-gun..

dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang..

amat lemah..
baru kena ugut terus lari lintang pukang..
lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."



"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tu pun bila time sembahyang jumaat..

tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje..

bile time sembahyang raya..."



"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"


"Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai..

tak cukup masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan???


Kenapa?


gelak tu kan realiti..


tapi yg paling lawak sekali..

berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain...

berapa orang yang akan buka artikel ni untuk luangkan masa membaca?

-info credit to http://bom321.blogspot.com-






pssssssttt...timbang diri sendiri..


Ranking: 5

{ 5 Comments... read them below or add one }

cik shabah said...

lawak yang penuh ngan maksud tersirat,like sini =)


November 23, 2010 at 11:02 AM
shaffique said...

nice entry. thanks for sharing. ;)


My latest entry : Gambar Produk Apple Yang Dimusnahkan


November 23, 2010 at 11:25 AM
ierahaziera said...

nice info...
i like....
tq for sharing...
=)


November 23, 2010 at 7:38 PM
nunui Joe said...

trima kasih krn mengingatkan kami..
:).. share ya..:D


November 26, 2010 at 5:55 PM
Faezah Hannah Al Baj said...

@cik shabah
tq~ :) mmg tersirat

@shaffique
tq..wc~ :)

@ierahaziera
tq..wc awak.. :)

nunui joe
same2 kasih :)


November 27, 2010 at 1:03 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO