symptom checker

on Sunday, April 4, 2010

salam..

harini..saye nk share satu benda

tarraa!! 

(simply click on de icOn abOve)

satu website yg sy fikir ia amat bermanfaat..

actually sy xberniat nk meng'explOre' atau men'gOogle' ape2 pn..

sedang cuba mem'blog walking' utk hlgkn seketika penat belaja..

ntah cane terklek klik pulak kt web neh..

atas rase bertanggungjawab kt semua rakyat kawan2.. sy rase sy patut dedahkn ia untuk tOntonan umum

sesiapa yg dh tahu boleh ignOre, tp buat yg belOm tahu.. sudi2 kan lah cube test try tgk. XD

saye 'summarize'kn siket laa k. 

  • kOrang boleh dapatkan ape2 je infO mengenai kesihatan diri, amek tau je..regardless of what kind of lifestyles are you guys have made as a rOutine. nnt dh insaf..bolehla try amalkn. (nasihat utk dr sendiri actually,hu~)
  • wujud jugak a portion utk 'health check', cek laa ape2 je ttg tubuh badan anda...
  • yg paling saye nk kOnsikan dlm webMD neh adalah 'Symptom checker'. sangat2 berguna utk manusia yg malas nk g check badan kt clinic mcm saye dan Orang2 yg nk tahu pre-symptOm of their own body. boleh detect awal kOrang sakit ape sebenany.. later on leh laa g check kt hOspital if kOrang betul2 ade penyakit.. seyus seriously, ia amat berguna. 

click je kt ikOn symptom checker tu, then yOu are about to enter the mOst precious health house. pertama sekali, kenalah isi tempat kosong tentang particulars requested respectively with ur own true details. nnt keluar sekujur sesusuk tubuh, and lastly kOrang click je cursOr kt area mn korang nk check kt atas tubuh yg sudah terpampang tu.. kalau sakit kt perOt, jgn click kt kepala. click kt perOt jgk k. huhu. nati die bgtau each of the symptOms related to which body area yg kOrang nk tahu..

selamat mencuba!!!

  **reference: http://www.webmd.com/

  **maaf, guna bahasa rOjak. kepala bercampur2, so menaip pn jadi bercampur2.. lolz
Ranking: 5

{ 1 Comments... read them below or add one }

djambu puadovich said...

ape2 hal pun, jgn lupa gi jumpe dokter. dokter lebih mengetahui...;)


April 5, 2010 at 12:14 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO