Life Bite #5 Ija

on Monday, June 24, 2013

Bismillah..

oh my abah kindly named me 'faezah'

abah pernah cerita, dia menamakan anak-anaknya sempena kemunculan murid muridnya yang pandai and straightly score in exams. haha

best lah pulak rasanya. :p

jaja membesar dengan pelbagai panggilan nama.

they (family and friends) have always called me by ezah, fae, pae, jaja, eja, ija, and kalau yang terlebih jawa mereka panggil ejahh. hehe.

its always something the older one started doing on their own so of course the younger one followed suite. i don't mind pon sebenarnya, and have never stated that i wanted to be called anything else selagi mana panggilan tu elok, i okay ajer... :)

ehh mari jaja bawa ke point ceghite yang sebenarrr

**************

gambaq xdak kena mengena 

last two weeks, masa cuti sekolah, family jaja ada buat gathering, makan makan, solat solat, gelak gelak and everything we do, we do it together :) so selepas solat magrib, jaja duduk bersembang dengan mak, kakak, dan kakak kakak ipar di dalam sebuah bilik.

tengah syok bersembang tetiba..

suami : "ija.. ija...."

ehh..macam ku kenal suara itu. oh laki aku rupenyer.

jaja: "iyee bangg...sat sat" sahut jaja

dalam hati terdetik. ehhh laki aku panggil ija????

guess what  i've asked him back

jaja: " abang panggil sayang 'ija' ??? "

suami: "ha laa sayang oih.. abang panggil 'sayang' satgi semua dalam bilik tu menyahut abg panggil.. haha"

i blur blur pastu sengeh sengeh

jaja: "ohh..okay okay..hehehehe"


pssstttt..moral of the story, kau jangan perasan kau sorang je 'sayang' kat dunia ni lah jaja! :p



Ranking: 5

{ 1 Comments... read them below or add one }

Empayar Utama said...

Hahahahah baca tajuk ingatkan Love Bite Ija kwangkwangkwang


July 3, 2013 at 4:39 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO