Pelancaran Samsung Galaxy S3

on Friday, May 4, 2012

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum and hye everyone
Tepat jam 2 pagi (waktu Malaysia) tadi generasi baru untuk smartphone Samsung jenis Galaxy telah dilancarkan..wow..jom ikuti beritanya :)



LONDON: Samsung Electronics hari ini mengumumkan telefon pintar terbaru pada majlis pelancarannya di London bagi mengukuhkan kedudukan syarikat itu sebagai pengeluar telefon mudah alih terlaris di dunia.


Galaxy S3 menawarkan skrin bersaiz 4.8 inci (12.2 sentimeter) iaitu 22 peratus lebih besar daripada telefon pintar paling popular sebelum ini, Galaxy S2 yang membantu syarikat berkenaan memintas Nokia sebagai peneraju dunia.
Menurut Samsung, walaupun mempunyai skrin lebih besar namun saiznya tidak terlalu besar berbanding model sebelumnya kerana rangkanya lebih kecil.
Ciri baru lain yang diketengahkan adalah kamera pintar yang menggunakan teknologi pengecaman muka dan kawalan pengaktifan suara yang dipertingkatkan

Model baru itu juga menggunakan sistem operasi Android dan prestasinya dalam pasaran dilihat sebagai pendorong kepada kejayaan sistem berasaskan Linux itu. - AFP - BHarian

Besar sikit dari S2 :)

video of Samsung galaxy S3 hands-on review


psssttt kalau laa dapat sebijik dalam hantaran jaja nanti.peh pehh.. ^__^


Ranking: 5

{ 6 Comments... read them below or add one }

Cikgu Ma said...

aku nyaris beli s2..tp pk2, aku ukan reti nak pakai canggih manggih ni...pakai xperia pun takat wifi, sms, call..haha..


May 4, 2012 at 4:18 PM
Zaza Ridzlan said...

bila agaknya dpt beli satu nih..hehe =)


May 4, 2012 at 4:24 PM
CikPuan Azizah said...

wah..agak2 ada tak org nak hadiahkan masa birthday jijah hujung bulan ni..hehe


May 4, 2012 at 4:40 PM
Ayie Abas said...

baru keluar kan luar negara...lama lagi nk sampai kat malaysia agaknya...


May 4, 2012 at 6:16 PM
xila riston said...

ala jaja, bufday kite lmbt lg la nak hadiahkan pon ;p


May 4, 2012 at 9:12 PM
EmpayarUtama said...

tak reti nak pakai


May 6, 2012 at 3:13 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO