Iman Beauty Salon

on Saturday, January 8, 2011

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia

mOde: eager of smthg! :p




Selamat datang ke salun kecantikan.. Oleh kerana saya perhatikan ramai blOggers wanita yang datang berkunjung.. adalah siket i nak share sOmething untuk kamu semua~ fOr sure it'll inspire us to convey ourselves being the tip tOp muslimat on the earth..wah..hebat kan? hehe

what if..anda serikan diri dengan make-up tradisional yang dianjurkan Oleh Iman Beauty Salon..heh~

  • Jadikan 'Ghaddul Basar' (merendahkan pandangan) sebagai hiasan mata..nescaya mata anda akan kelihatan lebih benng dan jernih buat selama2nya
  • Oleskan lipstik 'kejujuran' pada bibir.. nescaya bibir anda akan semakin manis dan memikat hati semua Orang..
  • Gunakan blusher (pemerah pipi) dengan kOsmetik diperbuat dari rasa malu yang bOleh didapati secara langsung di "Salon Kecantikan iman".. nescaya pipi anda anda kelihatan bersih, suci dan gebu serta menyenangkan hati semua Orang..
  • Gunakan sabun 'istighfar' yang amat mujarab bagi menghilangkan dOsa dan kesalahan yang dilakukan.. nescaya diri anda akan lebih berseri2..
  • Rawatlah rambut dengan 'Jilbab Islami' yang dapat mengelakkan dari pandangan ajnabi.. nescaya rambut anda akan kelihatan shining, lebih bermaya dan menawan..
  • Hiasilah kedua tangan dengan gelang 'tawadhu'' dan jari jemari dengan cincin ukhwah.. nescaya tangan dan jari anda akan lebih manis dan cantik
  • Kalungkan leher anda dengan maruah yang suci.. nescaya Orang akan memandang anda dengan rasa hormat dan hebat..
  • Sapulah wajah dengan air wudhuk.. nescaya wajah akan lebih glOwing..bercahaya dan anggun walaupon anda telah mengembara hinga ke akhirat..


cubalah! semOga anda berpuas hati dengan hasilnya.. the mOre you make this daily.. the more you will see urself becOming a better muslimah! :)







psssssttt...muka aku kalo berkaler kaler akan jadi semakin buruk.agagagaga~
Ranking: 5

{ 5 Comments... read them below or add one }

REPUBLIK N9 said...

salam cikgu...

Nak cari yang betul2 ikot guideline make up muslimah solehah ni susah gak...

Doa-usaha-ikhtiar-tawakal, insyaAllah jumpe...

Perkahwinan itu satu ibadat, sape yg ikot guideline 'ibadat' tu insyaAllah akan jumpe, amin :)

p/s: syarat penerimaan ibadah:

1) Ikhlas
2) Cara yang betul mengikut syara'

he3... gua pun ngah latih diri ikot guideline ni

eerr... komen gua sebagai lelaki hu3


January 8, 2011 at 1:15 AM
Faezah Hannah Al Baj said...

@nizam
wsalam..erm..okey..so kena kawen la ek :) insyaAllah..kalau betul niat dan caranya..extra berkat kot.. :)


January 8, 2011 at 7:36 AM
Tuan Penasihat said...

waaaa...
petua yang sangat bagus. semuanya sangat jimat budget, tapi menambahkan pahala.


January 8, 2011 at 11:23 AM
Nur Fannun said...

nice postting, mula2 baca ingt wt review produk makeup..hahha..
cara yg mudah tp ramai org tak nmpk


January 8, 2011 at 11:26 AM
Faezah Hannah Al Baj said...

@tuan penasihat
tq~ betul la tu :)

@Nur Fannun
hehe..betul2.. :)


January 8, 2011 at 12:58 PM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
lb1f.lilypie.com/TikiBlogger.php/eHUP
 
© Corat.Coret.Cikgu™ | All Rights Reserved
D.I.Y Themes ByBelajar SEO